Plaatsen van reewildspiegels

Binnen de W.B.E. Brummen is een aparte werkgroep opgericht, welke zich bezighoudt met inventarisatie, plaatsing en onderhoud van reewildspigels. Een reewildspiegel is een roestvrijstalen spiegeltje, welke gemonteerd op een paaltje, het aanwezige reewild afschrikt voor het naderende autoverkeer. Door de weerkaatsing van de autokoplampen in de spiegel, schrikt het ree even, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk verminderd wordt. Dit komt uiteraard het reewild en de verkeersveiligheid ten goede.

De werkgroep reewildspiegels heeft ongevallen locaties in kaart gebracht. Op deze kaart zijn ook de verschillende locaties van valwild aangetekend.
Het doel hiervan is een inzicht te krijgen waar nog wildspiegels geplaatst moeten worden. Deze inventarisatie dient tevens als argumentatie om wildspiegels te krijgen. Hierover wordt regelmatig overleg gevoerd worden met de gemeente Brummen. Regelmatig is er een inventarisatie gedaan t.b.v. de situatie van wildspiegels langs gemeentelijke wegen in onze WBE. Enkele cijfers:
1998:

In begin 1999 zijn deze nieuwe wildspiegels geplaatst door de werkgroep wildspiegels. Wat betreft de wildspiegels langs provinciale wegen zijn bij de provincie financiële middelen vrijgekomen om op provinciaal niveau hier iets aan te doen..

2004:

De wildspiegels zijn witte kunststof of hard houten palen met reflectoren zoals er langs wegen staan waaraan de wildreflector is bevestigd.

De gemeente Brummen stelt de palen en de speigels ter beschikking, terwijl de Wildbeheereenheid zorgt voor de mankracht en het plaatsen.